Lapsiperheiden kotipalvelu

Saisiko olla ylimääräinen käsipari, vapaa syli, rientävä jalkapari ja juttuseuraa arjen iloihin ja haasteisiin ?     

Meillä on oikeus tuottaa sosiaalihuoltolain 19§ mukaista lapsiperheiden kotipalvelua. Tuotamme Eloisalle kotipalveluja palvelusetelillä ja ostopalveluna. 

Lapsiperheiden tilapäisellä kotipalvelulla tarkoitetaan asumiseen, huolenpitoon, toimintakyvyn ylläpitoon, lasten kasvatukseen- ja hoitoon, sekä muihin jokapäiväiseen elämään kuuluvien tehtävien ja toimintojen suorittamista ja niissä avustamista. Toiminnan tavoite on tukea lapsiperheen arkea ja jaksamista, haasteellisissa elämäntilanteissa. Palvelun sisältö suunnitellaan aina yksilöllisesti, perheen tarpeita vastaavaksi.

Lapsiperheiden kotipalvelun palveluseteli myönnetään yleensä tilapäiseen tarpeeseen. Palveluun oikeuttavia syitä voivat olla esim. synnytys, sairaudet, vammat, tai muut toimintakykyä heikentävät (mm. uupumus, väsymys) syyt tai erityinen elämäntilanne (ero, onnettomuudet, kuolema perhepiirissä ym). Palvelun aikana perheen tilannetta arvioidaan ja voidaan tehdä päätös myös pidempiaikaisesta palvelun tarpeesta. Vuonna 2023 palvelusetelihinnan omavastuut poistuivat ja palvelu on kaikille veloitukseton.

Lapsiperheillä on oikeus saada välttämätöntä kotipalvelua turvaamaan tärkeää perheen huolenpitotehtävää, jos lasten hyvinvoinnin turvaaminen yllä mainittujen syiden takia ei ole mahdollista.

Tilapäistä lapsiperheiden kotipalvelua voit hakea Eloisan perheneuvon kautta ma-pe klo 9-14 p.0154114120. Perheneuvolla on myös chat-palvelu. 

Kun olet saanut palvelusetelilupauksen, voit olla yhteydessä meihin.