Lapsiperheiden kotipalvelu

Saisiko olla ylimääräinen käsipari, vapaa syli, rientävä jalkapari ja juttuseuraa arjen iloihin ja haasteisiin ?     

Meillä on oikeus tuottaa sosiaalihuoltolain 19§ mukaista lapsiperheiden kotipalvelua. Tuotamme Essotelle kotipalveluja palvelusetelillä ja ostopalveluna. 

Lapsiperheiden tilapäisellä kotipalvelulla tarkoitetaan asumiseen, huolenpitoon, toimintakyvyn ylläpitoon, lasten kasvatukseen- ja hoitoon, sekä muihin jokapäiväiseen elämään kuuluvien tehtävien ja toimintojen suorittamista ja niissä avustamista. Toiminnan tavoite on tukea lapsiperheen arkea ja jaksamista, haasteellisissa elämäntilanteissa. Palvelun sisältö suunnitellaan aina yksilöllisesti, perheen tarpeita vastaavaksi.

Lapsiperheiden kotipalvelun palveluseteli myönnetään yleensä tilapäiseen tarpeeseen. Palveluun oikeuttavia syitä voivat olla esim. synnytys, sairaudet, vammat, tai muut toimintakykyä heikentävät (mm. uupumus, väsymys) syyt tai erityinen elämäntilanne (ero, onnettomuudet, kuolema perhepiirissä ym). Palvelun aikana perheen tilannetta arvioidaan ja voidaan tehdä päätös myös pidempiaikaisesta palvelun tarpeesta. Vuonna 2023 palvelusetelihinnan omavastuut poistuvat ja palvelu on kaikille veloitukseton.

Lapsiperheillä on oikeus saada välttämätöntä kotipalvelua turvaamaan tärkeää perheen huolenpitotehtävää, jos lasten hyvinvoinnin turvaaminen yllä mainittujen syiden takia ei ole mahdollista.

Jos pohdit palvelusetelin anomista tai haluat kysyä siitä lisää, ota yhteyttä Essoten perhepalveluohjaajaan p 0447945166 Palvelusetelilupauksen saatuasi, voit kääntyä puoleemme, niin voimme alkaa suunnitella tutustumiskäynnin ajankohtaa. 

Voit ostaa meiltä koti/lastenhoitopalvelua myös ilman palveluseteliä, jolloin olet oikeutettu kotitalousvähennykseen. Mikäli arvonlisäverottomuuden edellytykset täyttyvät, tämä palvelu on perheellesi arvonlisäverotonta. Pyydä tarjous ja kutsu minut palvelunsuunnittelukäynnille. Tämä käynti on maksuton, eikä velvoita palvelujen vastaanottamiseen. 

Tällä hetkellä voin valitettavasti ottaa lapsiperheiden kotipalvelun asiakkaita vain rajoitetusti. Omien terveysrajoitteiden takia joudun välttämään toimeksiantoja, jotka sisältävät runsaasti nostoja, kantamista ja aktiivista liikkumista esim. puistoilun merkeissä. Käytännössä taapero/pikkulapsiperheet ovat toistaiseksi poissuljettuja.